Energie sub acoperire

charlies-angels.png

Sursa: sonypictures.com

 

Luni, ora 7 dimineaţa.

Cu siguranta nu este ora cea mai potrivita pentru a face fata imaginatiei sefului nostru, care de fiecare data, ne numeste Charlie’s Angels si ne atribuie si cate un proiect, numindu-l “misiune secreta”.

Rujul rosu, rimelul negru si demarajul in forta a cochetului meu Peugeot 206 cred ca reprezentau singurele detalii care se potriveau in peisajul scenariului “Ingerii lui Charlie”. Pentru mine, singura misiune secreta era sa imi acopar oboseala acumulata in weekend in urma petrecerii de “casa noua” a prietenei mele Carmen.

Casa nu era atat de noua, dar in urma renovarilor, devenise locul perfect pentru prietena mea si familia ei. Secretul unei case foarte confortabile tine de anumiti factori cum ar fi: aranjarea obiectelor, compozitia aerului, temperatura, culorile folosite, lumina dar si linistea. Asadar, plecand de la zicala “O casa renovata, o viata schimbata”, Carmen si sotul ei, la fel ca si clientii sefului meu, au hotarat sa aduca modificari locuintei cumparate, un apartament construit in anii ’80. Stiind deja foarte bine ce implica acest proiect, intelegeam gradul responsabilitatii si riscurile ce pot aparea. “Riscurile”, de cele mai multe ori, reprezinta “vointa” umana de a nu contribui cu lucrul bine facut.

Clientii sefului meu, l-au contactat telefonic, din strainatate, la recomandarea prietenilor de familie care au sesizat problemele create pe parcursul lucrarilor de renovare.

Proprietarii, oameni “prea cinstisti si increzatori”, au facut intelegerea cu o firma, al carei nume nu ne spunea nimic si au lasat locuinta in renovare pentru 30 de zile, timp in care vor fi plecati din tara. In urma sesizarilor prietenilor, au hotarat sa apeleze si la o alta expertiza.

In acest moment, am intrat noi in actiune, explicandu-le cat de importanta este obtinerea unui certificat energetic dupa finalizarea lucrarilor, act care practic avea sa confirme calitatea lucrarii in functie de materialele folosite, dar si de metoda de lucru si profesionalismul personalului. In functie de nota primita la efectuarea expertizei, proprietarii aveau sa isi dea seama de cat de confortabil se vor simti in propria casa, proaspat renovata.

Increzatori in marele proiect, proprietarii au hotarat schimbarea ferestrelor si a usilor, dar si infrumusetarea fatadei apartamentului, printr-o izolatie care sa impiedice pierderea caldurii. Asigurati de calitatea maxima a propriilor lucrari, firma respectiva a promis proprietarilor si eliberarea unui certificat energetic.

Problema este ca atunci cand am cercetat personal situatia, printr-o vizita scurta si prin masuratorile de specialitate, am constatat ca certificatul energetic era deja “pregatit” cu 84 de puncte care corespundeau clasei B, in pofida promisiunilor si garantiei de calitate maxima a lucrarilor si in urma materialelor achizitionate cu un pret mai mare decat cele de calitate buna de pe piata.

Nu a fost greu sa depistam ca “domnii” care au “emis” actul nu erau atestati ca auditori energetici gradul I de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, la fel ca si echipa noastra Enermed Impex SRL. Practic, nu aveau autorizatie sa emita acele certificate false cu care pacaleau o multime de proprietari.

Munca noastra de teren, cercetarea si verificarea intregii documentatii, inclusiv descoperirea persoanelor pacalite deja de catre “firma profesionista”, a transformat acest proiect in adevaratul sens al cuvantului, intr-o misiune secreta si importanta, condusa de ingerii lui Charlie, eu si colegele mele. Problema cea mai grava a fost mentalitatea persoanelor implicate in acest proiect, de care ne-am “lovit” in deslusirea intregului lant ce se formase de catre o “firma“ care a pus monopol pe un orasel mic. Existau scurgeri de informatii si “ajutor”, inclusiv din partea autoritatilor locale, pentru  realizare de termografie cladiri, termoviziune cladiri si eliberare de certificat energetic.

In urma rezultatelor, clientii nostri si locuitorii oraselului au fost informati de inselaciunile la care au fost supusi.

Totodata, s-a adus la cunostinta, posibilitatea obtinerii de certificat de performanta energetica (certificat energetic) ieftin si mai ales, real, pentru orice tip de clădire, cu ajutorul echipei Enermed Impex SRL, chiar si in propriul oras.

Dupa aceasta provocare si toate detaliile “misiunii secrete” in scopul descoperirii adevarului, am fost mandra sa fiu un “inger” din echipa Enermed.

 Sursa: certificat-rapid.ro

Articol scris cu energie pentru Competitia Spring SuperBlog 2017, dar si un mic indrumator, ce contine informatii utile si un agent misterios cu nume de cod: „Certificat energetic”!

Anunțuri

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s